Velg en side

StudioHome

StudioHome er drevet av meg, Anne Maren. Jeg bor i Stavanger med min samboer og tre barn. Min yogareise startet da jeg bodde i London tilbake i 2007.  I London fikk jeg utforske mange forskjellige yogatyper, og jeg startet StudioHome sammen med to kollegaer. Vi startet med hovedfokus på dynamisk yoga, og trening for kvinner pre/post graviditet. Jeg er utdannet sykepleier, personlig trener, yogainstruktør gjennom Yoga London Vinyasa (RYT200), yogainstruktør og terapeut i MediYoga og medisinsk yoga (IMY). Utover dette har jeg også spesialisering innen kvinnehelse, trening under graviditet og etter fødsel. Jeg underviser i Mediyoga for barn og ungdom, samt jeg har jobbet med flere prosjekter inn mot ungdomskoler for å bedre psykisk helse. Videre har jeg kurset voksne som jobber med barn og ungdom basert på kunnskap og erfaringer jeg har ervervet i min karriere.

Don’t practice yoga to get better at yoga, practice yoga to get better at living.»

Det var først da jeg opplevde Mediyoga og Kundalini yoga at jeg virkelig forstod hvordan min daglige yogapraksis skulle se ut. Å møte andre lærere innenfor disse retningene med deres ydmykhet var helt fantastisk, og de lærte meg å bli ydmyk overfor meg selv og min historie.  Jeg opplevde dem som kunnskapsrike lærere, uten filter, og de lærte meg at det er helt fint å være seg selv. De trengte verken å hevde seg over andre lærere, yogaretninger eller studenter. Jeg forstod og lærte meg om ulike verktøy som er til hjelp for alle oss forskjellige mennesker. Vi har alle ulike veier til samme mål, feks: hvordan kan vi leve så godt som mulig, med oss selv og alle rundt oss. I denne meditative yogaformen er alle tankene på deg selv, og det å sette seg ned me d kun seg selv kan vær skremmende. Da jeg gjorde det første gang forstod jeg at det var dette jeg trengte. Jeg hadde trent nok, løpt nok, shoppet nok, ryddet nok, prøvd å fikse de rundt meg. Det var på tide å sette seg ned, lukke øynene og sjekke hvordan det stod til med meg selv. 

 

MediYoga 

MediYoga ble formet i 1998 av Göran Boll. Han samarbeidet med helsevesenet i Sverige, og flere forskere for å vise at MediYoga virker terapeutisk, forebyggende og fremmer helse. Her kan du lese mer; https://no.mediyoga.com/forskning/ 

For å undervise MediYoga kreves en grunnleggende kunnskap i kroppens oppbygging, funksjon og sykdomslære. Alle instruktører har samme basis som videre kan utvides, og fordypes i ulike medisinske retninger.  MediYoga (medisinsk yoga) er en yogaform der vi jobber med den fysiske kroppen, den psykiske, og den mentale. Har vi vondt i hodet tar vi gjerne en paracet og forsetter livet som før uten å kjenne etter hva kroppen egentlig sier.  

Mediyoga er en langsiktig plan for å leve mer i harmoni med deg selv. Målet er at du skal bli flinkere til å lytte til kroppen sine signaler og bygge en god helse, innenfra og ut. Programmene har et tidsrom, og en spesifikk rekkefølge slik at bevegelsene går i takt med pusten. Pusten er koblingen mellom hodet og kroppen. Rolig hodet – rolig kropp og motsatt. Travelt og stresset hodet – en stressende kropp. Mediyoga oppleves meditativt gjennom hele programmet, og det er nettopp dette som gjør at vi lærer oss å bremse, og tar en pause fra hverdagen, slik kan vi skape rom for å lytte til kroppen og følelsene som ligger i oss.

Buddha was asked «what have you gained from meditation?» He replied «Nothing, however let me tell you what I lost:         anger, anxiety, depression, insecurity, fear of death.» 

Kundalini Yoga

En helhetlig yogapraksis der vi jobber med den fysiske, psykiske, mentale og spirituelle kroppen. Dette er en yogaform som har fokus på pusteteknikk, hånd posisjoner (munda) og chanting (mantra). Vi kaller kundalini yoga: “yoga of awareness”. Vi jobber med å utvikle vår bevissthet, eller få en høyere bevissthet. Gjennom denne utviklingen er det lettere å forstå hva vi trenger, hva som skjer rundt oss, og vi vil enklere navigere oss selv i livet. 

Å praktisere kundalini yoga vil holde kroppen din i form og sinnet ditt sterkt. Vi kaller det gjerne fremtidens fitness. Med dette menes at all helse starte innenfra, og kundalini yoga jobber fra dette utgangspunktet. Vi trener oss mentalt til å håndtere og være fleksible når vi blir utsatt for stress og forandring. Kundalini yoga forbedrer oksygenopptak, øker blodsirkulasjonen, balanserer hormonsystemet, reduserer stresshormoner og avfallsstoffer i blodet som f.eks. adrenalin og kortisol.   

Hver time er basert på en Kriya, et sett med øvelser. Øvelsene gjøres i en bestemt rekkefølge, og til en satt tid. Det er tusenvis av forskjellige kriyaer til forskjellige organer og områder i kroppen. Man kan da jobbe spesielt med de utfordringer eller områder som trenger det. 

“ Our practice has the opportunity to become a place where we are so engaged in our own transformation that we hold with us a space for hope, potential, human goodness, compassion, and the energy to become more available to serve others.”  (Guru Jagat,2017)